duminică, 8 aprilie 2012

Smokey Eyes Make-up



Este un make-up de inspiratie gotica, extrem de intens si provocator, ideal pentru pasionatele de machiaj. Atentie insa: poate fi adoptat doar seara.

 ai nevoie de:

Fond de ten  , Anticearcan ,Pudra , Fard de pleoape negru alb si violet/albastru/maro  in functie de preferinte, Blush nu foarte proeminent, Ruj nude sau o nuanta cat mai apropiata de culoare buzelor tale,dermatograf negru si rimel.

 1 - fondul de ten:

Pentru expresivitatea machiajului este necesar sa se inceapa cu pensatul sprancenelor.
Se aplica o crema hidratanta in functie de tipul de ten.
Se aplica fondul de ten, fie cu ajutorul aerografului, fie cu pensula sau cu ajutorul degetelor. Se utilizeaza un anticearcan pentru a ascunde urmele de oboseala a ochilor. La final, se aplica pudra pentru fixarea machiajului fetei.


 2 - machiajul ochilor


   Se aplica fardul colorat(albastru, violet, maro) pe pleoapa mobila(cea de sus) si pe cea fixa(cea de jos), apoi se omogenizeaza foarte bine culoarea pentru a nu exista pete.
  Urmeaza aplicarea fardului negru in pliul pleaoapei mobile, astfel incat sa se creeze un degrade de la nuanta cea mai deschisa la cea mai inchisa, nuanta mai inchisa fiind la coltul exterior al ochiului, iar spre coltul interior fardul isi va pierde din ce in ce mai mult din intensitate. 
  Este bine sa tii sub gene o bucata de servetel sau mana in cazul in care fardul inchis la culoare va curge in timpul aplicarii, si astefel creind un mic dezastru. 
   Pe pleoapa mobila se foloseste un fard crema, metalic, pentru luminozitate( eu folosesc de obicei alb sidefat, mentinez a nu se folosi pre mult caci va strica efectul de smokey eyes). Linia interioara a pleaopei se accentueaza cu dermatograf negru. Se utilizeaza un highlighter (fard cu sclipici/sidef) pe arcada, sub spranceana si in  coltul interior al ochiului pentru definire. 

 

3 - blush-ul si buzele

Avand in vedere ca machiajul ochilor este atat de intens, fata trebuie sa fie curata pentru a oferi  un aspect cat mai luminos. De aceea, blush-ul ales pentru machiajul pometilor trebuie sa fie unul nu foarte proeminent, iar pudra, de preferinta, cu proprietati iluminatoare.
De asemenea, pentru buze, se utilizeaza un ruj intr-o culoare roz pal/nude, nu foarte puternic, pentru a pastra linia.

4- rimelul 
Rimelul se aplica atat pe genele superioare, cat si pe cele inferioare, pentru a scoate in evidenta forma ochilor.


Sper ca am fost cat se poate de clara in explicatii, in caz de nelamuriri astept intrebari. :D





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu