luni, 9 aprilie 2012

Trucuri pentru un ten perfect:


Exfolierea 

Exfolierea pielii iti asigura un ten mai curat, indiferent de anotimp, si te ajuta sa previi eventualele probleme cauzate de acnee sau pori infundati. Inainte de aplicarea oricarei masti exfoliante( preferabil facuta in casa), spala-ti fata si gatul cu apa calda, fara sapun si usuca-ti fata tot prin tamponare. Frecarea prosopului de fata nu e indicata, mai ales dupa ce masca si-a facut efectul. 

Sucul de lamaie

Trebuie sa stiti ca  zeama de lamaie are un efect tonic si regenerant. In plus, actioneaza mult mai bine decat orice alt produs de pe piata. Tot ce trebuie sa facem este sa adaugam zeama de lamaie intr-un pahar cu apa si sa folosim apoi combinatia pe post de lotiune tonica. Puteti opta insa si pentru combinatia dintre zeama de lamaie si avocado. Amestecul poate fi aplicat pe fata si gat si lasat sa actioneze pana se usuca. Sucul de lamaie ajuta in timp la estomparea petelor inestetice ramase in urma acneei sau a altor leziuni, inchide porii si da luminozitate tenului, dar mentionez ca nu trebuie folosita in exces pe un ten uscat. 

Albusul de ou

Minunile pe care le poate face albusul de ou nu sunt cunoscute de multe femei. Aflati insa ca albusul de ou are efect de lifting. Pentru un efect imediat de intinerire si intindere a pielii, aplicati albusul de ou pe care il lasati sa actioneze pana se usuca. 

Portocalele

Feliile de portocale ajuta la revigorarea pielii si sunt extrem de eficiente pentru a indeparta celulele moarte de pe fata. Procedeul este cat se poate de simplu! Masati-va fata cu o felie de portocala si astfel, in cateva minute, veti obtine un ten perfect curat. 

 Mastile hidratante

Sunt benefice pentru orice tip de ten si inspecial pentru cel deshidratat. Va puteti prepara multe masti hidratante din ceea ce aveti acasa si pot fi mai eficiente decat cele din comert.

 Exemplu de o masca pentru fata: 

Masca cu iaurt si castravete




Masca cu iaurt si castravete iti ofera prospetimea la care visezi pentru tenul tau. Ai nevoie de o jumatate de castravete si o lingura cu iaurt.

Adauga castravetele si iaurtul intr-un blender si lasa-le pana ce se formeaza un amestec omogen. Aplica pe fata si lasa sa actioneze timp de 15, 20 de minute. Clateste-te cu apa rece si sterge-te cu un servetel uscat.




Pentru un plus de prospetime si racoare, foloseste iaurt direct de la frigider sau chiar de la congelator. Temperaturile scazute accelereaza circulatia sanguina la nivel local, ceea ce are ca efect o mai buna oxigenare a tenului si, prin urmare, o piele mai sanatoasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu